Nieuw – de Reeks

Een nieuwe website en een nieuw idee:

De reeksen foto.!

In 2013 zijn we hier al eens mee begonnen maar verliep niet echt vlot. We willen hier nu een nieuwe twist aangeven namelijk een reeks foto’s die ter inspiratie dienen. Dus niet van jezelf maar een foto die je op het internet, tv, museum en etc. ziet.

Lis zal beginnen met een inspiratie foto die ze onlangs heeft gezien en de bedoeling is dat iemand uit de club uit zichzelf (er wordt dus niemand aangewezen) een foto doorstuurt naar ons email adres (info@….) en een korte beschrijving aanlevert waarom deze foto aan zou kunnen sluiten bij de vorige.

Eens kijken hoe dit gaat lopen!

 

—- Foto 1 —

Fotograaf: Signe Bay
Waarom:Ik volg Signe Bay op Instagram en ben al een tijdje erg fan van haar foto’s. Ze beschrijft zichzelf als iemand die verhalen vertelt met haar foto’s waarbij ze veel waarde hecht aan de estetische weergave van haar onderwerpen (vaak voedsel).
Het is voor mij een hele makkelijke keuze geweest om een foto van Signe Bay als inspiratiebron te kiezen omdat de manier van presentatie in haar foto’s mij enorm aanspreken.
Het lijkt erop alsof wij dezelfde smaak hebben m.b.t. styling (kleur gebruik en manier van presenteren) en ik haal hier veel inspiratie uit.
Voor mij stralen de foto’s van Signe Bay emoties uit en dat is iets wat ik eigenlijk heel merkwaardig vind als je bedenkt dat het meestal om eten gaat.
Signe Bay is een inspiratiebron voor mij en ik probeer sinds kort om mijn eigen foto’s diezelfde soort emotie mee te geven. Dit is, tot noe toe, een moeizaam proces maar ben ervan overtuigd dat ik genoeg motivatie door haar foto’s krijgen.

Waarom deze foto? Omdat deze foto voor mij een stukje rust geeft. De rust die bijvoorbeeld een zonnige zondagochtend kan geven. Een stukje harmonie maar tergelijkertijd ook een stukje eenzaamheid. Ondanks het feit dat alles in tweefout op de foto staat (borden, kopjes en etc.) geeft het kleurgebruik mij een gevoel van eenzaamheid. Een perfecte foto om te onderzoeken hoe ik de emotie die ik krijg kan omzetten naar eigen beeld.

Reeks1

Meer informatie over Signe Bay

https://www.finedininglovers.com/blog/out-of-the-blue/food-photography-signe-bay/
http://www.vogue.com/article/signe-bay-instagram-danish-food-photography

Een impressie van haar instagram account:Insta_signeBay

Nu ben ik benieuwd wie het stokje overneemt. Reageer op dit bericht 🙂 !

Leave a Reply