Lijnen, vlakken en spiegeling

Woensdag 10 juni was het weer gezellig druk bij onze Shooters meeting. Ondanks dat de start van de uploads wat laat begon waren er toch 9 foto’s met dit thema te bewonderen.
We hadden gevraagd om een wat “andere kijk” op het thema en geen “recht toe recht aan” foto in te leveren. Deze niet al te duidelijke opdracht werd goed opgepakt. Er waren dakconstructies, lichtlijnen, water, close ups en spiegelingen te zien. Een leuke diversiteit!

De winnaar van de maandfoto is de zwart/wit plaat van Lis, gefeliciteerd.

Architectuur

Door deze diversiteit zijn we er nog niet helemaal in geslaagd om een thema te bedenken voor de expositie in Doetinchem. We hebben gemerkt dat we toch wat meer “regeltjes” moeten opleggen als wij tot één geheel willen komen.
Dit is ook de reden dat we voor de volgende keer het thema “gewoon bruggen” willen bespreken. Voor die die naar Zeeland gaan zijn er genoeg bruggen die kunnen worden gefotografeerd, maar ook de thuisblijvers hebben uiteraard genoeg keuze in ons prachtige Gelderse rivierenlandschap.

Henk Jan heeft ons een stel prachtige foto’s uit zijn collectie laten zien. Een aantal van deze bijzondere platen zullen in het volgende magazine te bewonderen zijn. Hij gaf ons met zijn presentatie een kijkje in zijn fotografie-keuken en vertelde er mooie en interessante verhalen bij over hoe zijn foto’s tot stand zijn gekomen. Vooraf aan de presentatie van zijn foto’s liet hij ons zijn eerste foto zien. Het was erg interessant om te zien hoe hij vanaf dit startpunt tot die geweldige reeks foto’s is gekomen!

FiB-nr.78-jrg.20-201505-cover

De inspiratiefoto kwam dit keer van Jasper. Het is de cover van het fotobond magazine “In beeld”.

Op de cover staat een vogel gefotografeerd door Gotwin v. Bergen, van het Kollektief Z-Limb. Deze foto heeft in de fotobondswedstrijd 2015 een zilveren onderscheiding gekregen.

Jasper heeft deze foto uitgekozen omdat hij de foto erg vond opvallen door de wat onnatuurlijk houding van het beestje en de kleuren. Er werd zelf gediscussieerd of dit een foto is of een beeld (een gefotoshopt samengestelde foto bijvoorbeeld), De conclusie is echter dat het niet uitmaakt, opvallen doet ie in ieder geval!

De volgende inspiratiefoto zal door MaartenH worden aangeleverd.

Iedereen bedankt voor zijn / haar bijdrage en graag tot a.s. zaterdag in Zeeland!

PS: graag nog even aandacht voor de interne data, zoals besproken in de bijeenkomst. Meer informatie onder de link.

Leave a Reply