Molens in de warme kamer

Afgelopen 23 september hebben we in onze Shooters accommodatie de koude en winderige herfstdagen verwelkomt. We kunnen nu al merken dat de dagen heel snel korter worden en de temperaturen flink aan het dalen zijn.

Om te benadrukken in welk seizoen we zijn geland hebben we gezamenlijk besloten om als thema voor de volgende samenkomst “Herfst” te nemen.

Molens stonden op het programma voor deze maand en onder het genot van een, door Arno gebrachte, cake en een kopje koffie hebben we de geüploade molens besproken en de rest van de agenda punten doorgenomen.

Molens1

Voornamelijk waren de besproken molens tijdens ons uitje in de Zaanse Schans gefotografeerd maar er waren ook een tweetal molens uit andere contreien. Een voor een allemaal prachtig plaatjes!

molens2

ZWmolen

De volgende punten werden besproken en meerdere afspraken gemaakt:

Lezing Robert van Sluis: De Druten fotoclub heeft ons uitgenodigd om deze lezing bij te wonnen. Op 30 september om 19:10 zullen we verzamelen bij de Shooters en samen naar Druten rijden.

CWZ contest: Aangezien de deadline binnenkort is hebben we besloten om op 14 oktober om 19:15 bij de Shooters te verzamelen en nog een keer naar de CWZ te gaan om foto’s te maken.

Uitje 17 oktober: Er zijn meerder opties genoemd: Sonsbeek park in Arnhem, Station Arnhem, Mokerhei, Hatertsevennen, Emmerich. Er zal binnenkort een mail worden verstuurd waarin de mogelijkheden worden aangegeven en je via een reply kunt stemmen op je favoriet.

Uitje 28 november: Iedereen was ermee eens dat het beter was om in de lente naar de Biesbos te gaan. Er zijn een aantal plaatsen genoemd (Rotterdam en Landschaftspark in Duisburg). Er zal binnenkort een mail worden verstuurd waarin de mogelijkheden worden aangegeven en je via een reply kunt stemmen op je favoriet.

Lightroom workshop: Zoals al bekend is zal deze op 7 oktober door Arno gegeven worden. We verzamelen om 19:30 bij de Shooters. Men mag een laptop met Lightroom meenemen als ze dat wensen. Arno zal de workshop laten zien op de TV die op onze accommodatie aanwezig is.

Ook andere punten zijn aan de orde geweest:

Arno had een inspiratie foto in gedachten en heeft deze met ons gedeeld.

Behalve dat er heel duidelijk over nagedacht was voordat deze foto geschoten werd, vonden we de humor in de foto heel aantrekkelijk. De compositie is perfect in balans. Deze fotograaf, Elliot Erwitt, fotografeert voornamelijk in Z/W. Het is de moeite waard om op het internet zijn foto’s te bekeken. Honden

Deze foto is in 1974 geschoten door Elliot Erwitt, toen er nog geen digitale camera’s bestonden.

Open vragen:

We hadden twee vragen staan, een van Eric en een van Rene.

Een oplossing voor de vraag van Rene was zelf door Rene gevonden. Zijn vraag was dus niet behandeld.

De vraag van Eric hebben we wel behandeld en bracht een boeiend gesprek aan. We hebben gekeken naar de websites die gelinkt zijn vanuit onze Shooters website b.v. www.lisfotografie.nl en www. Beuningen-manor.com. Ook hebben we gekeken naar de mogelijkheid om foto’s op onze website zelf te uploaden en de optie om de Instagram foto’s zichtbaar op onze website te laten maken.Er was veel interesse voor dit onderwerp en is zeker de moeite waard om het dieper uit te zoeken en nogmaals gezamenlijk te bespreken.

Henk-Jan heeft ook een paar ideeën meegedeeld die we volgend jaar in gedachte moeten houden:

  1. Monumentendag in onze agenda plaatsen. Dit zou een mooi uitje zijn.
  2. Elke september wordt in Beuningen een “Kunst route” door de gemeente georganiseerd. Dit zou uitgezocht moeten worden en daarna kunnen we ons hiervoor opgeven. We kunnen een expositie houden in onze Shooters accommodatie.

Leave a Reply